Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Недигало

«З початком війни багато українців були змушені виїхати за кордон»

переглядів: 10

Недигало Катерина, учениця 9 класу Гімназії №1 м. Енергодару

Вчитель, що надихнув на написання есе - Передерій Лариса Володимирівна

 Чому бути українкою - моя суперсила?

Українці мої батьки, дідусі та бабусі. Я вважаю приналежність до української нації- це велика честь. Наша країна - вільна демократична держава, що розташована у самому центрі Європи. Я дуже сподіваюсь, що в майбутньому, наша країна буде серед розвинених країн. Україна має багату історію та розвинуту культуру. Є багато цікавих місць для подорожей. В мене залишились теплі спогади про відпочинок влітку на Азовському морі з сім’єю.

Особисто мій Кам’янсько-Дніпровський район славиться родючими чорноземами та багатими врожаями помідорів та огірків.

Справжнім надбанням українського народу є наша рідна українська мова, яка серед всіх мов світу наймилозвучніша. З початком війни багато українців були змушені виїхати за кордон. Але ми з моєю сім’єю залишились в Україні, попри важку ситуацію та постійні обстріли, та продовжуємо бути корисними для своєї країни.

Я вважаю, що українській народ не переможний, тому що сила українського народу в єдності та згуртованності людей. Завдяки підтримці благодійних фондів, які допомагають переселенцям, якими ми є зараз, вижити в умовах війни.

Самовідданість та безкорислива праця таких людей надихає та мотивує інших людей працювати заради спільної справи. Українська армія перетворилася на одну з найбільш боєздатних та дієвіших. Духовність, Віра, дух Свободи та гостре відчуття потреби боротьби за справедливість - це головні ознаки нездоланності українського народу. Україна дає гідну відсіч ворогу, насне зламати, та попереду ще багато роботи, щоб день перемоги настав. У воєнний час боротьба важлива на всіх фронтах.

Ми знаємо, як захищати власну свободу - хоробро і самовіддано. Ми ніколи не здаємося. І жодного сумніву немає, що не буде ворога на нашій землі. Ми не поступимося своїми інтересами і не дозволимо ворогу забрати нашу свободу та гідність. Я пишаюсь своєю армією, усіма, хто воює і допомагає здобути перемогу. Це хоробрі, стійкі, незламні люди.

Особисто я, заради Перемоги, допомагаю плести маскувальні сітки, також з мамою надали до гуманітарного штабу банки для виготовлення тушонки для ЗСУ. Але перш за все я старанно навчаюсь, попри всі складності дистанційного навчання. Також люблю малювати, це заняття мене заспокоює та можливість виразити свої емоції. Відвідую кружок з англійської мови, бо в майбутньому хочу навчатися на перекладача.

Я впевнена, що любов до Батьківщини є безумовним почуттям, що живе у серці людини з дитинства. Для цього потрібно плекати рідну культуру й допомагати своїм землякам і підтримувати зв’язок з рідними навіть на відстані.

Також важливо не забувати своє походження, пам’ятати рідні звичаї та традиції, мову. Я щаслива, що народилась в Україні.  

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Енергодар 2022 2023 Текст Історії мирних діти обстріли безпека та життєзабезпечення освіта непродовольчі товари діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій