Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Анатоліївна Клеветенко

«Її витягнули обгорілою з розтрощеного будинку»

переглядів: 214

Наталя з дитиною і чоловіком-інвалідом виїхала з дому після того, як довелось поховати свекруху  

Мені 41 рік, маю чоловіка й двох синів. Старший у Польщі на заробітках, а молодший пішов до 7 класу.

Я працюю в дитячому садочку. 24 лютого збиралася на роботу, але до мене прийшла наша двірничка й каже: «Не збирайся на роботу - війна». Ми ввімкнули новини й побачили все.

Ми бабусю втратили. Снаряд прямо в дім поцілив, вона згоріла заживо. Наш район був на лінії розмежування - з березня у нас було дуже гаряче.

Дім моєї свекрухи одним із перших постраждав, його рознесло повністю. Її вже витягнули обгорілою. Ми виїхали, бо в мене дитина мала. Але там залишився мій батько - він різав курей і нам передавав.

Ми виїхали своєю машиною, труднощів іще не було.

Зараз роботи не маю - ми на простої, 2/3 від зарплати платять. А ще оформили статус ТПО. Добре, що тітка дала житло безкоштовне.

Я не боюся нічого такого, тільки переживаю за дитину. Можна було б поїхати за кордон до сина, але чоловік хворий, потрібно за ним доглядати - йому ногу ампутували.

Коли війна скінчиться - не знаю. Тільки знаю, що на переговори ніхто не піде: у нас бойовий народ, і ми ніколи не будемо жити з росіянами. Ми надіємося, що буде наша перемога.

Звісно, хочеться повернутись додому і працювати у своєму дитячому садку. Я надіюся, що в нас усе налагодиться. Хочу, щоб син повернувся додому. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення освіта житло робота люди з обмеженими можливостями сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій