Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Борис Фризоренко

"Я ж залишилась тепер без брата і батьків"

переглядів: 94

15 березня 2022 року Борис Фризоренко отримав важкі поранення під час ворожого мінометного обстрілу міста Ірпінь. Не отримавши належної медичної допомоги, 45-річний чоловік помер наступного дня від втрати крові.

Я ж залишилась тепер без брата і батьків

Борис Фризоренко народився та мешкав на Київщині. Працював кабельником-спаювальником: займався установкою, ремонтом і монтажем ліній електропередач. Із родиною та друзями часто відпочивав на березі Дніпра. Був завзятим рибалкою та мисливцем. Бориса пригадують відповідальним та завжди готовим прийти на допомогу, називають гарним сім’янином і товариською людиною.

«Він був чуйним, безвідмовним, добряк. Дуже любив готувати, випікати щось. Любив квіти – і садити, і дарувати без приводу», – розповіла знайома родини Ксенія Новак.

Коли почалося повномасштабне вторгнення, Борис не хотів виїжджати з Ірпеня. Казав: «Тут мій рідний дім, поховані батьки». За словами сестри Олени, Борис хотів записатися до тероборони, однак його не взяли через брак зброї.

«Борюсік, саме так ми його називали. Він був хорошим братом, дядьком, встиг стати двоюрідним дідом. Усю свою любов Борис віддавав похресницям, племінницям, моїй онучці. Він вишивав хрестиком, багато своїх робіт дарував. Брат мав кицьку Маргаритку. Вона – єдине живе, що від нього залишилося. Зараз мешкає у нас. Я ж залишилась тепер без брата і батьків», – розповіла сестра Олена.

У Бориса Фризоренка залишилися сестра, племінниці та хрещениці.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій