Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Кислюк

"Окупанти розстріляли дім Олександр з танка"

переглядів: 109

Олександр Кислюк загинув в Ірпені 5 березня 2022 року. Його будинок російські війська розстріляли з танка. Олександрові було 60 років.

Окупанти розстріляли дім Олександр з танка

Олександр Кислюк народився 16 січня 1962 року в селі Голичівка Рівненської області. У 1984 році закінчив історичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченко. Був науковцем, знав вісім мов, серед яких давньогрецька, латина, церковнослов’янська. Переклав чимало класичних творів – Арістотеля, Томи Аквінського, Карла Ясперса, Сібе Шаапа, Йоахіма Ріттера та інших.

5 березня 2022 року окупанти розстріляли дім Олександр з танка, він загинув від осколкового поранення в живіт. Науковця після обстрілу поховав у дворі батьківського дому брат-близнюк. 14 червня 2022 року Олександра перепоховали на кладовищі Ірпеня.

«Геніальний поліглот та людина складної життєвої долі. Його «це ж аоріст!» з інтонацією, ніби говорить про подарований діамант, запам‘ятав назавжди. Спочивайте з миром, Олександре Івановичу, вічна пам‘ять і Царство Небесне!» – написав про свого вчителя грецької владика Євстратій Зоря, очільник Чернігівської єпархії ПЦУ.

«Олександр Кислюк залишив по собі добру пам'ять у друзях, учнях, людях, які його знали, – розповів друг загиблого Анатолій Зборовський. – Звичайно, з часом жива пам'ять перерветься, але залишаться наукові статті, перекладені Олександром Кислюком, книги. Світочі людської думки промовлятимуть до читачів українськими словами Олександра Кислюка».

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло поранені обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій