Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Раїса Леонідівна Косолапова

«Я залізла під стіл і думаю: «Оце наша смерть»

переглядів: 444

Війна кардинально змінила життя пенсіонерки із Верхньої Вільхової. Раїса Леонідівна згадує, як під час обстрілів доводилося ховатись у ямах та найближчих канавах, щоб не стояти на лінії вогню. Три роки тому жінка залишилася зовсім одна, але з надією чекає на мир.

Ми з чоловіком жили вдвох, так склалося у житті, що дітей у нас не було. Три роки тому чоловік помер, тепер одна лишилася. У молодості все було добре, все було як належить, а зараз один страх залишився.

Ховалися від обстрілів там, де заставало нас бомбардування: у глибокій ямі, канавах, підвалах, де ми тільки не ховалися. Летіли снаряди всі вище за голову, все гуркотіло, горіло.

Якось під час бомбардування чоловік пішов у туалет, а я в хаті була. Почали кулі свистіти навколо, я залізла під стіл і думаю: «Оце наша смерть». Він теж злякався, за мене переживав. Коли трохи пройшло, я глянула – він іде. Я завмерла, що він живий і я жива.

У нас дах уламками побило, давали шифер та підлатали.

Війна все змінила у моєму житті.

Зараз я пересуваюсь тільки двором, бо ноги відмовляли. Мені соціальний працівник приносить все, що потрібно. Хочеться, щоб було мирне небо та здоров'я.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Верхня Вільхова 2014 2018 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 2018 зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій