Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Галан

«Я вивезла маму й сім собак до Києва»

переглядів: 724

Зоопсихолог – досить-таки рідкісна професія в нашій країні. Я працювала у ветеринарному діагностичному центрі в Донецьку, займаючись корекцією поведінки домашніх тварин, і грумінгом (стрижка, купання, сушка, підрізання кігтів тварин).

Коли в червні 2014 року я прийняла рішення від’їжджати з міста, то навіть не замислювалася про складнощі. Розуміла, що без них не обійтися, але була впевнена, що на шляху зустрінеться багато хороших людей. Я вивезла маму й сім собак до Києва в орендоване житло.

Про колишній будинок і рідну Макіївку згадую все рідше. Як і кожного переселенця, мене дуже непокоїло житлове питання. Навіть у передвоєнні часи орендарі не поспішали здавати житло постояльцям із тваринами. Але хто шукає, той знайде.

Велика удача посміхнулася нам, і після того, як ми деякий час пожили в селі Київської області, ми з мамою та сімома хвостатими друзями переїхали до двокімнатної квартири в столиці. Господинею житла виявилася лікар-ветеринар. Вона поставилася до нас із розумінням. Тим паче я гарантувала, що якщо раптом мої собаки завдадуть якоїсь шкоди житлу, зобов’язуюсь усе компенсувати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2015 Текст Історії мирних жінки 2015 переїзд житло внутрішньо переміщені особи
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій