Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Галина Гевко

«Я відчуваю невимовний біль за постраждалих людей»

переглядів: 161

Попри те, що Галина живе у відносно спокійному регіоні, її сім’я  не стоїть осторонь людського горя              

Пам’ятаю, як 24 лютого вранці я прокинулася і почала збиратись на роботу, а у всіх групах на телефоні лунали повідомення: «Почалася війна... На нас нападає Росія і Білорусь…», тощо.

Всі труднощі, які з'явились у житті, були більше психологічного характеру: невимовний жаль за загиблими, співчуття вимушено переселеним людям, невимовна вдячність героям та героїням, воїнам ЗСУ, бійцям АЗОВу.

Найбільше мене шокувало, коли з мамою сьомого липня на вулиці зустріли жінку з двома дітками, переселеними з Луганська. Вони дуже плакали за домом і розповідали, як в холодну пору року просто їздили в легкому одязі по вулиці, бо важко було сидіти в кімнаті. Ми запросили їх у гості і довго-довго говорили, плакали. Ми з ними подружились, вони часто приходили у гості, ми й досі зідзвонюємось. Нас дуже зворушило, коли вони сказали, що тепер ми - теж їх родина.

Нас дуже зворушило, коли вони сказали, що тепер ми - теж їх родина.

Я відчуваю невимовний біль за тих людей, що втратили рідних, домівки, мрії, плани... Їх життя вже ніколи не буде таким, як було.

Ми живемо в області, де немає бойових дій, тому в нас не було важких гуманітарних катастроф, але мама втратила роботу. Зростаючі ціни, тривожні новини - це все теж робить життя складним. Я живу разом з мамою. Робота у мене є, але я хотіла б іще навчатись і стати психологом. Символом війни для мене став янголочок, виготовлений дітками і куплений на благодійній акції. Він нагадує мені, що не слід здаватись, треба молитись і вірити в Перемогу!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 Текст Історії мирних жінки психологічні травми втрата роботи безпека та життєзабезпечення робота 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій