Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Галушка

"Я розуміла, що з підвалу ніхто не зміг вибратися"

переглядів: 36

37-річна Ірина Галушка загинула 9 березня 2022 року від російських обстрілів міста Ізюм на Харківщині. Вона разом із мамою і сусідами ховалася в підвалі будинку на Першотравневій, 2. Там під завалами загинули кілька десятків людей. У січні 2023 року вулицю, де розташований цей дім, перейменували на вулицю Пам’яті.

Я розуміла, що з підвалу ніхто не зміг вибратися

Ірина Галушка народилася та зростала в Ізюмі. Мала здібності до музики. Економічну освіту здобула в Харкові. Там і оселилася. Мешкала з цивільним чоловіком. Працювала операторкою у відділенні служби доставки транспортної компанії. Доглядала за покинутими й безпритульними тваринами. Особливо любила котів – у неї самої мешкало їх десь із десяток.

«Ірина була життєрадісною, відкритою людиною. Приходила на допомогу іншим. Дуже любила своїх котиків. Переживала за них, опікувалася, перед тим, як їхати до Ізюма, накупила їм корму», – пригадала колега і подруга загиблої Олена.

Повномасштабна війна застала Ірину Галушку в Ізюмі, куди вона приїхала на похорон брата. Евакуюватися відмовилася, хотіла залишитися з мамою Раїсою. Від обстрілів вони разом з іншими мешканцями ховалися у підвалі будинку на Першотравневій, 2. 9 березня чергові удари ворога зруйнували два під'їзди цього будинку. Людей засипало завалами…

«Для мене це великий біль. Я розуміла, що з підвалу ніхто не зміг вибратися, але була надія, що Іра жива. Останній раз говорила з нею 1 березня, вмовляла повертатися до Харкова, все ж у великому місті було б безпечніше… Вона була світлою людиною. Безвідмовна, завжди прийде на допомогу, якщо потрібно. Іра просто жила і раділа життю. Війна забрала п'ятьох людей із нашої родини. Крім Іри та Раїси, обороняючи Україну в лавах ЗСУ, загинули також троє наших родичів», – розповіла двоюрідна сестра Ірини, Влада.

Лише у серпні 2023 року тіло Ірини вдалося ідентифікувати на основі ДНК. У неї залишилися цивільний чоловік, батько та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій