Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Руденко

"Я просила: “Хлопчикові 19 років, ви ж його не розстрілюйте!”

переглядів: 20

7 березня 2022 року військові 14 ОМБр імені князя Романа Великого вступили в бій із російськими окупантами біля села Дмитрівка Бородянської громади.  26 захисників загинули. Одного з важкопоранених захисників, 19-річного Данила Мельника, росіяни полонили. Місцева жителька Вікторія Мельник одна з перших дізналася ім’я та прізвище хлопця, але самого його не бачила. До того ж поранений виявився повним тезкою її племінника. Вікторія благала росіян зберегти хлопцеві життя.

Окупанти проживали на подвір'ї Руденків, захопили їх хату. На подвір'ї поставили БТР. Вікторія пробула в окупації 24 дні. Про долю Данила жінка дізналася вже після звільнення села. Як виявилося, його росіяни вивезли у Білорусь. Там прооперували. Хлопець втратив стопи, долоню і майже всі пальці. Обміняли Данила 21 квітня 2022 року.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дмитрівка 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій