Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Опанасюк

"Росіяни виселили нас з будинку у закинутий погріб. Чоловік кричав від болю, вони за це хотіли його пристрелити"

переглядів: 25

Лідію Опанасюк та її хворого лежачого чоловіка росіяни під час окупації вигнали з хати та змусили жити у підвалі сільського Будинку культури села Дмитрівка. Туди ж зігнали ще кілька людей. Літнє подружжя не мало жодних запасів. Перший тиждень Лідія ще могла бігати до своєї хати, де оселилися росіяни. Набрати хоч чогось їстівного. А потім не могла і цього.

Чоловік через пережитий стрес у тому підвалі втратив зір. Він часто кричав від болю, чим “заважав” окупантам. Росіяни кілька разів приходили, аби хворого розстріляти.

Муки подружжя тривали кілька тижнів, поки росіяни не пішли. Після звільнення села Лідія дізналася, що її онук, який захищав Маріуполь, потрапив у полон. Чоловік жінки не прожив і року після окупації.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дмитрівка 2022 2023 2024 Відео Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я житло літні люди (60+) перший день війни їжа окупація полон
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій