Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Гузар

«Я притискала дитину до себе, вона плакала, а я не могла пояснити, що відбувається»

переглядів: 589

Війна для мене – це трагедія, із якою я зіткнулася і яку пережила у своєму житті. Наш населений пункт був обстріляний, коли діти поверталися із садочків і шкіл. Там, де я жила, падали снаряди.

Обстріл 13 лютого 2015 року я ніколи не забуду. Тоді ми з дитиною стояли в кутку кімнати, я притискала її до себе, вона плакала, а я не могла пояснити, що відбувається.

Потім ми часто сиділи в підвалі й ховалися від снарядів, які падали дуже близько. І постійно говорили про те, що треба залишати своє житло й кудись їхати.

Ми не розуміли, як може таке статися у XXI столітті в розвиненій державі Україна. І подумати не могли, що лінія фронту пройде в 20 кілометрах від нашого міста.

Добре, що нас не торкнулися фінансові труднощі. Але у 2014 році була знеструмлена сусідня Карлівка і протягом трьох з половиною місяців у нашому місті була відсутня вода. Також не було можливості їздити на роботу. Виїхало багато друзів і родичів, і тепер ми спілкуємося тільки по інтернету.

Але я навчилася бути сильною, іти вперед. Через деякий час я змогла довчитися, хоча мій університет переїхав. Я здійснила свою мрію та почала працювати в школі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гірник 2014 2015 Аудіо Історії мирних молодь діти 2014 2015 обстріли вода
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій