Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Коваль

«Я прийшла, а в мене немає ні даху, ні вікон, ні огорожі»

переглядів: 570

У 2015 році 11 лютого пів хати розбомбило – для мене це було просто шоком... Будинок зруйнований, тепер його відновлюю. Я майже відновила, але немає ні газу, ні води, ні того, як було в хаті.

Я прийшла, а в мене немає ні даху, ні вікон, ні огорожі

У мене багато родичів, ми жили в них. Це було страшно. Ми були в нашої бабусі, і я побачила, коли снаряд потрапив мені в хату. Це жах! Світла не було, все лисніло. Моя мама побігла першою, і їй трохи [поранило] ногу. Просто був жах...

І ось зараз у нас теж стріляють. Я народила дитину в 2016 році. Він ще не бачив, як якщо б це припинилося. Тиждень тому тут таке було, так між хатами літало, що жах був.

Ми весь цей час нікуди не виїжджали, сиділи тут, ховалися.

Найбільше запам’ятала страх через все, коли я прийшла, а в мене немає ні даху, ні вікон, ні огорожі. У нас був великий будинок. Саме тоді ми жили з чоловіком, дитини ще не було. Поки хоч трохи відновилися, нас прихистила в себе бабуся. Але і зараз ні газу в нас немає, ні води, тому що в мене не вистачає коштів, щоб підключити все. Війна принесла дуже погані зміни, фінансові труднощі.

Зараз дуже важко. Коли в нас все було зруйновано, ми отримали в допомогу кілька шиферин і вікна. Живемо зараз у двох кімнатах, зробили грубу.

Про що я мрію? Щоб настав мир, щоб не було цієї війни і нормально жилося.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нижньотепле 2015 Текст Історії мирних жінки зруйновано або пошкоджено житло поранені обстріли безпека та життєзабезпечення житло
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій