Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Шемет

«Я не міг повірити, що за пів року так змінилося моє місто»

переглядів: 1229

Пам'ятаю, давно, 2010 року, я поїхав до Ялти з батьками. Думав, що там нічого цікавого й веселого, але я помилявся. Я зустрів там мого найкращого друга.

Я туди їздив знову і знову, наша дружба ставала дедалі міцнішою та міцнішою. Однак коли все тільки починалося 2014 року, ми знову туди поїхали, вважаючи, що війна закінчиться через два-три місяці. Минали місяці, літо закінчувалося, але війна тільки починалася.

Батько поїхав до Донецька по роботі, а я з матір'ю залишилися там ще на деякий час. Прийшла зима, мама дуже сумувала за домом і зважилася поїхати до Донецька несподівано для мене. І я не встиг ні з ким попрощатися, думав, що скоро знову приїду.

Приїхавши останнім потягом до Запоріжжя, я відразу побачив радісні очі батька. Дорогою до Донецька я бачив ці руїни, не міг повірити, що за пів року так змінилося моє місто.

Коли приїхав додому, я сподівався, що все закінчилося, але це було не так. Минали роки, я хотів побачити мого друга, але цього так і не сталося…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій