Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марія Сергіївна Тищук

"Я не хочу, щоб люди страждали"

переглядів: 195

Тищук Марія Сергіївна, 14 років, 9-А клас, Софіївсько-Борщагівський ліцей

Вчитель, що надихнув на написання єсе: Лопаткіна Оксана Богданівна

Конкурс єсе "Війна в долі моєї родини"

Мій ранок у перший день початку повномасштабної війни почався незвично для мене. Я прокинулась від розмови батьків між собою, а не від сигналу будильника. Потім я почула вибух, але не зрозуміла що це. Я вже хотіла встати і збиратися до школи, але батьки зайшли в мою кімнату і сказали, що почалась війна. Мене одразу охопив страх і незрозумілість, а що ж буде далі. Мої руки та ноги тряслись, я не знала що робити.

Мені було дуже страшно в перший місяць війни. Нам було чутно все, що відбувається в Київській області. Особливо страшно було вночі, страшно було засинати під всі ті звуки. Найстрашніше з цього всього, це коли ти вже відрізняєш що летить: «Гради» чи ракета, а може, навіть, і те, і те.

Після початку повномасштабної війни в Україні у моєму житті з’явився постійний страх і надія на краще. Я думаю, що не тільки я почала боятися будь-якого шуму на вулиці. Також мені стає моторошно при звуку сирени, коли починається повітряна тривога.

Для мене мир сьогодні означає свободу і щасливе життя. Я не хочу, щоб люди страждали, це все дуже тяжко для нас і нашої країни. Але я вірю, ні, ми віримо, в наших людей, в нашого президента, в ЗСУ і дуже чекаємо Перемоги нашої вільної та незалежної України.

Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Київська область 2022 Текст Історії мирних діти психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій