Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена

«Я на антидепресантах, тому що психологічний стан був жахливий»

переглядів: 133

Ми живемо втрьох: я, чоловік і дитина. У перший день війни я була вдома, а щойно почула, одразу мамі зателефонувала. Вона приїхала до мене. Чоловік перебував у Харкові в госпіталі. 

Нам ніхто не говорив, що буде небезпечно і потрібно евакуюватися. Потім ми не змогли виїхати, і я півтора місяці жила в холодному підвалі. Купа хвороб через це. Чоловік ризикував усім, щоб нас вивезти. Не було їжі, води – нічого. У нас в будинку був штаб чеченців, вони нас годували. До того як вони прийшли, ми просто не їли два тижні, а потім вони давали нам свої сухпайки. І так - більше місяця, поки ми не виїхали. 

Чоловік приїхав через територію «днр» на таксі, ми сіли і виїхали. Наша квартира згоріла, нічого не залишилось. В неї влучив снаряд, знесло три поверхи, померли мої тварини.

Потім було складно знайти житло: з собакою ніхто не хотів брати на квартиру. Ми виїхали в Дніпро, а потім приїхали у Верховину, бо на сайті знайшли тут безкоштовне помешкання. 

Я зараз на антидепресантах, спочатку психологічний стан був жахливий, зараз уже краще. Але все одно я нікуди не виходжу з дому і нікуди не їжджу. 

Думаю, що війна закінчиться не менше ніж через п'ять років або навіть через десять. Своє майбутнє я бачу залежно від того, чим закінчиться війна: якщо добре, я переїду в Одесу, якщо погано – то у Львів. Головне – зібрати на квартиру, тому що у нас дві квартири згоріли. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій