Бігун Марія

11 клас, Бердихівського ЗЗСО |-||| ст.

Вчителька, яка надихнула на написання – Романець Леся Володимирівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

„Тобі, Україно моя, і перший мій подих, і подих останній тобі" (В. Еллан).

Моє життя тісно переплетене з душею України. Серце, яке є всередині мене - українське. Воно бʼється в такт з історією нашої країни. Збагачене піснями, народними традиціями, обʼєднане із серцями багатьох, які ділять ту саму любов та віру в прекрасне майбутнє.

Я пишаюся тим, що я українка. Моя гордість виникає з багатої історії нашого народу.Починаючи з козаків, і закінчуючи повномасштабним вторгненням, мій народ виборював собі право на життя. Наші Збройні Сили України кожного дня у холоді, з мишами, в болоті, ховаючи своїх побратимів, змагаються за нашу Батьківщину.Я дуже пишаюся ними і я горда, що є частиною цієї непереможної нації. Про те що ми незламні - ми й самі дізналися нещодавно. Коли 24 лютого 2022 року країна-терорист напала на нас.

Співати українські пісні в укритті під час повітряної тривоги й масового обстрілу країни це і є незламність духу українського народу.

Масово скидати "На помсту" у фонд Сергія Притули по 5-10 гривень - єдність українців. Наближати нашу перемогу і допомагати Збройним Силам України - сила нації.

Я зроблю все заради Перемоги. Гучний вислів. Та я дійсно готова навіть  пожертвувати собою, лише  б це принесло нам довгоочікувану перемогу. Я наближаю нашу перемогу донатами, окопними свічками, плетінням маскувальних сіток, але це мінімальне, що я можу робити. Та перемога залежить не лише від мене. Вона вимагає визначеності, відданості усього народу. Працюймо не покладаючи рук, живімо, мов в останнє, донатьмо на ЗСУ, підтримуймо  наших військових, медиків, поліцейських,  пам'ятаємо тих хто загинув -  так ми наближаємо нашу перемогу.