Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дар’я Борисенко

"Я дуже боялася не повернутися додому"

переглядів: 454

Майже два місяці  Дар’я та її сестричка ховалися від обстрілів у маленькій ванній кімнаті. На той час, згадує дівчина, це було єдине безпечне місце у квартирі бабусі. Російські війська захопили Балаклію 3 березня 2022 року. Місто перебувало в окупації понад пів року. Саме тоді батькам Дар’ї запропонували відправити старшу доньку якомога далі від війни: на оздоровлення до табору у Краснодарський край. Поки дитина перебувала у рф, Балаклію звільнили ЗСУ. Сім'я намагалась повернути Дашу додому. Марно! Тоді звернулися по допомогу до волонтерів та міжнародних організацій. За підтримки ЮНІСЕФ, групі батьків (14 родин), вдалося вивезти дітей.

Свою історію дівчинка розповіла під час відпочинку на зміні «Блогер Кемп». Її організував Фонд Ріната Ахметова у співпраці з Офісом Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.  

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Балаклія 2022 2023 2024 Відео Історії мирних діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення освіта сім'ї з двома і більше дітьми діти розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій