Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Катерина Валеріївна Беднарік

«Я досі прислухаюся до кожного шереху»

переглядів: 610

Я проживаю з дитиною і чоловіком, дитині 12 років. Ми нікуди не їхали, будь-яких змін не було, роботу не змінювали. Але незважаючи на це війна відбилася на психологічному стані.

Для нас все почалося різко, в липні. Ми всі знали, що десь поруч відбуваються військові дії, і в один день вони прийшли до нас. Через п'ять днів вщухло трохи, тому що нас звільнили. Але ця затяжна ситуація триває вже восьмий рік - то стріляють, то не стріляють.

Дуже багато ховалися в погребах, тому що до бомбосховища були далеко. Протягом дня могло бути тихо, а серед ночі починали стріляти. Постійно з п'ятирічною дитиною знаходиться в бомбосховищі було нереально. Ми живемо в приватному будинку, у нас постраждали господарські будівлі, кухня.

У місті стало менше працюючих підприємств, багато з них закрилися. Зараз школи працюють у звичайному режимі, а спочатку батьки боялися відпускати дітей, особливо якщо вночі стріляли.

Для мене найскладніші моменти були, коли під час обстрілів доводилося ховатися з дитиною і пояснювати їй, що відбувається. У такі моменти ти переживаєш сама, а треба тримати себе в руках і не показувати страхи дитині. Через деякий час все це позначається на нервовій системі, переляк залишився. І зараз прислухаємося до кожного шуму ночами.

Я отримувала допомогу від Фонду Ріната Ахметова і Червоного Хреста. У той час вона була дуже важлива, тому що роботи не було, зарплату затримували.

Всі мої мрії пов'язані з подальшим життям моєї дитини, щоб я змогла йому допомогти і у нього все було добре.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Попасна 2014 Текст Історії мирних жінки зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій