Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Алла Ярославівна

«Я навіть у труні чоловіка не бачила»

переглядів: 469

Війна забрала у Алли Ярославівни чоловіка – підірвався на міні. Це сталося, коли разом з іншими ремонтниками він їхав лагодити розбиту обстрілами лінію електропередачі.

Чоловік був живий, а його війна забрала. Він загинув, бо живемо на лінії вогню. У нас все було заміновано, а він був високовольтником, ремонтував лінії. У 2014 році, у серпні, після обстрілу він поїхав із бригадою ремонтувати лінію, і всі підірвалися на міні.

Я його на полі сама знайшла. Поле було заміновано, і ніхто не захотів його шукати. Знайшла лише фрагменти. Я навіть у труні його не бачила. А інші двоє вижили, хоч і каліками стали. А мій сидів якраз над тим колесом, яке на міну наїхало.

Все інше – побиті дахи, вікна в будинку – все це нісенітниця. Чоловікові було 50 років, ми з ним ніколи не лаялися. Війна його забрала.

Біля моєї онуки, якій тоді було три роки, міна приземлилася за кілька метрів. Я не знаю, як нас уламками не побило. Зараз їй 10 років, ми йдемо вулицею, і якщо хтось грюкне дверцятами автомобіля, вона відразу присідає.

Будинок я продала, бо без чоловіка у домі ніяк. Купила квартиру у місті Щастя.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Щастя 2014 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій