Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тамара Яківна Савіна

«Вискакувала з підвалу, щоб ікру на плиті перемішати»

переглядів: 413

Ця війна почалася так страшно... Танки йдуть, десь стріляють, страх такий, що душа холодніє. Я не могла дивитися на це, чула цей брязкіт, і страшно робилося.

Моя донька із своєю родиною жила у Донецьку. Коли почалася війна онуці було сім років, вона пішла у перший клас. Я забирала її із школи і вже бомбили. Відбувся вибух, поряд із дев'ятиповерхових будинків полетіли вікна, всі перехожі лягли на землю. Я прикрила дитину собою.

Потім донька та онука приїхали до мене, бо в них почала закриватись робота. Дочка тут на роботу влаштувалася.

Коли почалося звільнення Торецька, я кабачкову ікру закривала. Почалася сильна стрілянина і бомбардування, люди всі ховалися в підвал під будинком, і ми теж швидко спустили матраци. Люди були різного віку, одна дівчинка з дитиною місяців трьох, деякі взяли з собою ікони і там молилися. А у мене ж на плиті ікра, ось я сиджу-сиджу в підвалі, та й вискакую ікру завадити. Дякувати Богу, все обійшлося.

У нас біля будинку є невеликий клаптик землі, я там саджу дещо з овочів. У найважчий час нам давали коробки продуктів від Ріната Ахметова. Ця допомога велику роль відіграла.

Хотілося б забути всі постріли та розкол між людьми. Дуже хочеться повернути той час, коли ми мали дружний двір і люди згуртовані. Мрію, щоб швидше закінчилася ця проклята війна, щоб не вмирали діти, щоби була щаслива юність у наших онуків, а в нас гідна старість.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Північне 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки діти 2014 обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій