Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Андріївна

«Вибрали стіну без вікон та сідали під неї»

переглядів: 416

Ще сім років тому Валуйське було передмістям Луганська, звідки можна було будь-якої хвилини дістатися обласного центру. У 2014 році все змінилося: і ситуація, і життя мешканців селища. Олена, яка виховує сина-підлітка, мріє перебратися у велике місто, щоб дати йому втрачені через війну можливості.

Я живу разом із 12-річним сином недалеко від Луганська. До війни ми там працювали та кожні 15 хвилин туди ходили автобуси. У травні 2014 року все круто змінилося. Коли почалися обстріли, ми сиділи три місяці без світла та зв'язку. Ми нікуди не виїжджали, бо мама хворіла, я не могла її покинути, а з нею їхати, хворою, теж не могла. І ось ми три місяці всі сиділи без зв'язку та без світла.

Коли починали бомбардувати, ми ховалися, вибрали стіну без вікон і сідали під неї. Спускатися в підвал боялися, бо у нас немає гарного підвалу, який міг би служити укриттям. Будинок наш під час цих подій не постраждав, але через нас летіло і все було чути. Досі іноді чути звуки стрілянини, тому повного спокою немає. Раніше ми були передмістям, а зараз стали глибоким селом. Найближчий районний центр - Сєвєродонецьк, знаходиться на дуже великій відстані і не завжди є можливість туди поїхати. Хочеться переїхати до більшого міста, щоб дитина росла в нормальних умовах. Щоб він бачив, як розвивається світ, а не сидів у селі.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Валуйське 2014 Текст Історії мирних жінки діти 2014 обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій