Яблочнюк Альона

11-а клас, Науковий ліцей Житомирського державного університету імені Івана Франка

Вчителька, що надихнула на написання – Грабовська Мирослава Миколаївна

Чому бути українцем/ українкою це моя суперсила?

Я - українка. Народилася та усе життя живу в Україні. Я вважаю, що належність до української нації є великою честю.

Українська нація завжди відзначалася своєю незламністю та боротьбою за свободу та незалежність. Навіть у найтяжчі часи, коли було прикро втрачати своїх улюблених, воювати за територіальну цілісність чи змушено покидати рідну землю, українці не втрачали свій дух. Незламність та сила української нації проявляла себе у кожному поколінні.

Україна має багату історію та розвинуту культуру. Їй притаманний чудовий клімат, тож не дивним є розмаїття як природних, так і рукотворних пам’яток: високі гори, просторі степи, мальовничі села, затишні містечка та гучні мегаполіси. Тут багато цікавих місць для подорожей: Карпати, Крим, всі міста-мільйонники.

Незламність духу та сила української нації завжди були нашою суперсилою. Ми маємо величезний потенціал для змін і покращень,

і ми готові працювати над ними. Наша Україна майбутнього буде місцем, де ми зробимо наші мрії реальністю і подаруємо майбутнім поколінням краще життя.

Наша Батьківщина може гордитися своєю історією, культурою та іншими досягненнями. Є і трагічні сторінки життя нашої країни. Милуємося чудесною нашою природою. Маємо в країні багато видатних постатей, які заслуговують уваги всього світу. Українці мають свою величну літературу, широкий пласт фольклору та чимало інших перлин. Але головним є те, що українці ніколи не здаються.

Мені дуже подобається наша рідна українська мова. Вона надзвичайно співуча і мелодійна. Жодна мова світу за красою не зрівняється з солов’їною українською мовою. Мені не подобаються люди, які живуть в Україні та не спілкуються соєю українською мовою, а спілкуються лише російською. Я зараз проживаю у Німеччині і багато людей мене запитували: навіщо спілкуватися українською мовою, якщо ми завжди спілкувалися і хочемо далі спілкуватися лише російською? Але, на мою думку, наше культурне багатство: наша мова, наша історія та наші традиції. Це усе разом і складає нашу унікальність та визначає нашу національну ідентичність.

Кожен раз, коли я розмовляю українською, читаю вірші Тараса Шевченка або слухаю українську музику, я почуваю свою унікальність та наше культурне багатство.

Ця сила постійно надихає мене та підтримує у складних моментах. Коли я думаю про наших предків, які випробували незламність духу під час війни чи тоталітарного режиму, я розумію, що у мене теж є внутрішня сила, яка допомагає мені подолати всі перешкоди.

Шкода, що багато людей з легкістю змінюють місце проживання і не повертаються на свою Батьківщину. Зараз такі важкі обставини, що українці виїжджають за кордон. Але, навіть вимушено живучи на чужині, потрібно залишатися патріотом власної країни.

Я впевнена, що любов до Батьківщини живе у серці людини з раннього дитинства. Нам потрібно розвивати свою культуру в інших державах чи країнах і спрямувати гуманітарну допомогу до своїх земляків.

Що я роблю заради Перемоги?

Моя Перемога - це перемога України.

Я роблю все можливе, щоб підтримати свою країну: приймаю участь у мітингах у Німеччині,

спрямованих на:

- підтримку українців, що знаходяться досі у полоні;

- збору коштів на закупівлю усього необхідного для наших військових;

- висвітлення наших державних та культурних свят у національному та патріотичному одязі та з національними піснями та Гімном.

У своєму навчальному закладі розповідаю дітям Німеччини та дітям інших країн правду про свою чудову країну та її незламний сильний духом народ. А також про важливість перемоги України у війні з Росією. Так як лише з нашою перемогою усі матимуть перемогу незалежності усього цивілізованого суспільства над узурпаторами та злом.

Завдяки цим діям я відчуваю, що я роблю свій внесок у розвиток України та підтримую той незламний дух, який поступово приймає все наше суспільство.

Я пишаюсь своєю українською національністю та роблю все можливе, щоб підтримати та розвивати Україну. Я щаслива, що народилася в Україні.