Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Солонікова

"Вся Україна об'єдналася, як ніколи раніше"

переглядів: 277

Солонікова Діана, 15 років, учениця 9-Б класу гімназії №74, м. Кривий Ріг

Вчителька, що надихнула на написання - Чирук Анна Олександрівна

Конкурс есе "Війна в долі моєї родини"

Зранку, 24 лютого, сонце не зустріло мене своїми радісними яскравими промінцями, котрі так бадьорили мене зазвичай. У сонному і невиспаному стані я почовгала у ванну кімнату, щоб зайнятися своєю повсякденною, вже набридлою ранковою рутиною. Під час чищення зубів, я мало не потонула в потоці своїх нерозбірливих, поплутаних думок, але все ж, я якось звернула увагу на час і зрозуміла, що зараз має розпочатися конференція з хімії. Я кинулася до комп'ютера і швидко, тремтячими руками почала його вмикати. Одразу, як він прогрузився, пролунав вже знайомий, докучающий рингтон телефону. Це була мама. Вона стрімко наказала мені збирати теплі речі, документи й інші важливі речі, на збентежене питання-"Мам, що сталося? Навіщо?",-вона відповіла-"Почалася війна...росія напала на Україну"...

У той момент холод маленькими мурашками пробігає по моїй спині, а руки тремтять від почуття страху. Я завмираю, не в змозі поворухнутися. Простір переді мною пливе. Тепер уже нічого не зрозуміло....Кожна думка, кожне питання, губилися в темних куточках моєї свідомості, та несприйнятті того, що насправді почалась вона, війна. Люта и сувора війна, про яку нам розповідали наші бабусі та дідусі. Я не могла повірити в те, що це справді відбувається зі мною, з моєю родиною, друзями, знайомими, та й незнайомими також, це дуже несправедливо. Це наче просто жахливий, дуже реалістичний сон? Адже так?...

Ти не знаєш куди дітися. Коли дивишся на людей навкруги плутаєшся ще більше. Усі в паніці не розуміють: Що робити? Куди бігти? Де ховатись? Хтось уже прямує на кордон, виїжджати з країни якнайшвидше, залишаючи все, заради безпеки свого єдиного життя. Хтось вирішує зостатися вдома, адже ж "мій дім- моя фортеця" правда ж? Але не зараз. Не у цей момент.

Цей день незабутній, у поганому сенсі цього слова. Після нього, здається, що нічого вже не змінити, ніщо не стане як раніше. Але не треба забувати, що також, після цього дню сталися й хороші події. Вся Україна об'єдналася, як ніколи раніше.

Ми - українці, допомагаємо один одному, переходимо на свою, на рідну солов'їну мову. Більшість іноземних країн підтримують нас. Вони постачають багато новітньої зброї, складають пісні, приймають наших біженців, але все ж складаючи всі факти, війна ніколи не стане чимось хорошим.

За весь час повномасштабного вторгнення в Україну, найбільше мене приголомшили новини і статті про такі міста як:

Маріуполь, Буча, Ірпінь і Гостомель. Коли я читала про них, у мене наверталися сльози жалю і болю, коли дивилася відео, моє серце розривалося на шматки, я дійсно не розуміла і не розумію досі, чому це все стається саме з нашим народом? Всі ці звірства, ця жорстокість і паскудство на нашій землі.

Це було дуже важко сприймати, адже як людина може таке вчинити? Я сподіваюся, що після нашої перемоги, на території України не будуть більше проводитись військові дії. Нехай назавжди буде мир на нашій землі!

Для мене мир - це взаєморозуміння, тому що без цього, здорових стосунків не побудуєш. Мир-це повага один до одного, мир-це гуманність, мир-це гармонія, мир-це спокій, щастя...мир-це наше майбутнє. Але у нашому разі, мирного рішення не буде.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Кривий Ріг 2022 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення освіта діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій