Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Василівна Ковальова

«Все навколо гриміло і тряслося»

переглядів: 443

Олена Василівна з Талаківки забрала дітей, рятуючи від війни та страху.

Ми народилися в Талаківці та жили тут, коли почалася війна. Стріляли сильно, [снаряди] потрапляли неподалік нашого будинку. Страшно було, ми сиділи в підвалі з дітьми. Все навколо гриміло і тремтіло, але до нас, дякувати Богові, снаряди не долітали.

Нам тоді довелося забрати дітей та поїхати до Маріуполя, де винаймали квартиру. Бо Талаківкою ходили танки, а діти їх боялися, тікали.

Потім, згодом, трішки вщухла війна, і довелося повернутися додому, бо дім є дім. Тут у нас і житло, і город, і садок, і господарство. Будинок наш не постраждав.

Наші дітки зараз ходять до школи в Талаківці. Є у нас і двоє прийомних дітей. Ми їх взяли у 2017 році у Маріуполі, у дитячому будинку.

Зараз уже трохи, звичайно, легше. Якщо колись раз на місяць десь стрільнуть далеко, то чути. А зараз уже не така велика небезпека, можна жити.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Талаківка 2014 2015 2016 2017 Текст Історії мирних жінки діти 2014 2015 2016 2017 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми Обстріли Маріуполя
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій