Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Алла Анатоліївна Любавіна

«Все, що було нажито до 50 років, пішло прахом»

переглядів: 619

До війни Алла Любавіна працювала на фабриці, згадує, як керувала виробництвом. Того дня, коли повернулася з лікарні після операції, розпочалися перші обстріли. Сім'я втратила будинок та все, що вдалося накопичити за довге життя. Компенсації за житло досі не дочекалася, тому єдина мрія – придбати власну квартиру, щоб «не спати на чужому». 

Все, що було нажито до 50 років, пішло прахом

Я багато років працювала на харчосмаковій фабриці. Була начальником, ми робили халву та козинаки. На роботі тягала тяжкості і прямо на робочому місці через тромб лопнула вена. Прооперували. А коли син привіз мене з лікарні, за кілька годин почалася війна.

Ми тоді пішки вийшли з Курахового, бо бомбили. У чому були, у тому й вийшли. Діти були у стресі, у доньки стрес був сильний. Сльози ллються... Все, що було нажито до 50 років, пішло прахом.

Син та донька дорослі вже. Пізніше вони поїхали, зараз далеко, не приїжджають. Я одна мешкаю. Винаймаю квартиру в Мар'їнці, плачу 1000 гривень і плюс за опалення, а воно дорого коштує.

Нам належить компенсація за зруйноване житло. Була комісія, але просили ще почекати. Скільки років чекати, не сказали. Мрію про власну окрему квартиру, щоб не спати на чужому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло малозабезпечені 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій