Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Сергієнко

«Вранці наступного дня почалися обстріли міста»

переглядів: 459

Сергієнко Олена, 14 років, Авдіївська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 1, м. Авдіївка

Есе "Один день"

Це було влітку 2014 року, було спокійно, нічого не передвіщало біди, як раптом ми почули страшний гул з вулиці.

Тато вийшов подивитися, що відбувається. Несподівано він закричав: «Не виходьте з хати!». Ми в розпачі, а тато сказав, що почалися воєнні дії.

Я тоді не зрозуміла, що це таке. Вранці наступного дня почалися обстріли міста. Ми сиділи в хаті, не виходили на вулицю, іноді, коли було дуже страшно, спускалися до підвалу. Не можна навіть уявити собі, що я тоді відчувала.

Увечері цього ж дня було зруйновано сусідній будинок, від жаху ми з сестрою чомусь залізли під килим. Так починався кожний ранок, або обстріли були після обіду. Ми вже знали: з 8 до 12 вранці збігати до магазину, набрати води в колодязі, потім – обстріли, тиша і знову обстріли.

Ми сиділи без світла, води, газу, навіть без хліба. Діти, що повинні були ходити до школи – сиділи вдома.

Батьки боялися відпускати дітей на вулицю, бо будь якої миті могли початися обстріли.

Зі мною трапився такий випадок. Я пішла гуляти, а батьки попередили, щоб була поряд із домом, але ми з подругою трішки «загулялися», почули вистріли, падіння снарядів, дуже злякалися. Хутко побігли додому. Все обійшлося, але після цього я довго не виходила гуляти.

З 2014 і до сьогодні йдуть бої. Я сподіваюсь, що це колись скінчиться, адже я дуже хочу мирного, спокійного життя в рідному місті. Навчатися далі у Донецьку, бо я впевнена, що це місто знову стане українським!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Авдіївка 2014 Текст Історії мирних діти обстріли безпека та життєзабезпечення вода харчування дітей перший день війни їжа Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій