Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вадим Осипов

"Востаннє коли ми родиною збиралися на його день народження"

переглядів: 89

24 березня 2022 року до будинку родини Осипових в місті Ірпінь на Київщині підійшов волонтер, який хотів попередити, що більше не зможе приносити їм харчі та медикаменти. У той час вулицею їхали російські військові, які вистрілили в нього. На крик вибіг Вадим Осипов, а за ним – дружина Лариса. Вадиму окупанти вистрілили в живіт, його дружині – в голову. Подружжя загинуло. Волонтеру вдалося врятуватися.

Востаннє коли ми родиною збиралися на його день народження

Вадиму Осипову було 78 років. Він народився в Санкт-Петербурзі в Росії. Невдовзі його сімʼя переїхала до України, оселилися в Ірпені. Мати Вадима була українкою, у Росії вийшла заміж.

Вадим Осипов навчався у Київському профтехучилищі №4 на слюсаря-складальника промислової продукції. Працював у столиці на танковому заводі. В Ірпені познайомився з дружиною Ларисою. У них народився син Юрій.

Коли Вадим вийшов на пенсію, продовжував працювати до лютого 2022 – був охоронником в дитсадку «Віночок», який понад 40 років очолювала його дружина.

«Він був дуже добрим, мав золоті руки. Будинок для них із дружиною сам добудував. Востаннє коли ми родиною збиралися на його день народження, 9 лютого 2022 року, він був настільки піднесений та щасливий – як дитина. Стільки радості у нього було в той день…», – пригадала племінниця Наталія.

Вона до 23 березня 2022 року щодня була на звʼязку з Вадимом та Ларисою. Наступного дня сконтактуватись із ними не змогла: спершу думала, що проблеми зі звʼязком, але невдовзі дізналася про загибель подружжя.

У Вадима Осипова залишився син Юрій та племінниця Наталія з сімʼєю.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ірпінь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) перший день війни їжа Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій