Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина

«Війна – це кінець мого життя, емоційна смерть»

переглядів: 678

Війна – це кінець мого життя, яка розділилася на «до» і «після». До війни було моє життя. Тепер це виживання. Я була вже у віці, майже 52 років. Війна – це емоційна смерть.

Ми виїхали до початку бойових дій у Горлівці. Там залишилися мої друзі, які не змогли виїхати. Залишився мій батько, брат із сім’єю, подруги. Подруги втратили роботу, від осколкових поранень у знайомої помер син, а у подруги – чоловік. Магазин на вулиці Гагаріна зруйнований.

Мої діти втратили перспективу в житті. Дочка була успішним менеджером одного з ковбасних комбінатів. У неї був великий досвід, люди в підпорядкуванні, її підвищили до супервайзера. Вона зустріла хлопця, він був підприємцем (таксі). Із війною все рухнуло.

Зараз вони виживають у Києві, дуже висока орендна плата, народилася у вигнанні дитина, були моменти, коли в них не було їжі, тільки суміші для дитини. Якось вони опинилися з речами під відкритим небом. Я шукала можливість їм допомогти зняти хоча б кімнату в гуртожитку. У мене розривалося серце. Було дві успішні молоді людини, а тепер у них зруйноване життя.

Я поверталася в 2017 році. Співвідношення моєї заробітної плати й оренди житла в Бердянську були несумірні. Я не могла знайти роботу. У мене була раніше база клієнтів, яка напрацьовується роками. Раніше я ще працювала в тепломережі, повернутися туди теж не вийшло через скорочення. Моя подруга теж у віці, за великим блатом знайшла роботу ялозити ганчіркою. Роботи немає. Це крах і смерть.

Якщо в мене буде робота в іншому місті на момент завершення конфлікту, якийсь час я не повернуся. У мене немає рожевих окулярів, що в моєму місті зразу все налагодиться, і я зможу знайти собі роботу. Я думаю про допомогу дітям.

Через хвилювання мені поставили страшний діагноз – онкологію. Минулий рік я боролася за життя і за те, щоб бути в моїх дітей. Мені потрібно жити, я повинна хотіти жити, вірити в хороше майбутнє. Це дуже важко, враховуючи мій статус переселенця.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горлівка 2014 2017 2021 Текст Історії мирних жінки переїзд втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я робота внутрішньо переміщені особи їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій