Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Єгорівна

«Під час бомбардувань волосся ставало дибки»

переглядів: 546

До початку війни я проживала у Луганську, а тепер – переважно на дачі. Можна було приїжджати сюди з міста з онуками, а тепер такої нагоди немає.

Коли почали вперше бомбардувати, я бігала туди-сюди. Все летіло, ми ховалися під деревом, бо більше не було де. Моторошно, волосся ставало дибки. Я хотіла б забути про всі ці події. Постраждав будинок і все на світі. Все життя пішло шкереберть.

Я їздила до лежачих хворих, які потребували моєї підтримки. Якось ми сиділи удвох із жінкою, а в цей час через два будинки розірвався снаряд – і її будинок аж підстрибнув. Це було страшно.

Усе село розбомбили. Я нарахувала одинадцять зруйнованих будинків. Нині нічого не відновлюється. Хтось загинув, а хтось поїхав подалі. Сім'ї зруйновані, це недобре. З будь-якої сторони втрати. Досі моторошно.

Коли в нас були пожежі, мене трясло. Коли стріляли, ми ховалися за будь-який бугор. У місті ховалися у підвалі, але я була в такому стані, що мене туди заносили та виносили, бо сама вийти не могла.

Гуманітарну допомогу отримували під бомбардуванням. Я працювала волонтером і привозила допомогу людям, які лежали. Я така людина, що якщо комусь треба допомогти, то помагаю по можливості.

Дуже хочу, щоби все стало на свої місця, і я могла бачитися з дітьми, їздити до них не за графіком, а коли хочу. Цього всі тут дуже бажають, особливо у моєму віці.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери обстріли
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій