Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Лідія Миколаївна Савустьян

«Під час бомбардування нічого не залишалося, як сідати на диван і молитися Богу»

переглядів: 478

Лідія Савустьян дуже боялася обстрілів, і спускатися до підвалу страшно – можна загинути під завалами. Найбільше їй хочеться, щоб у рідному селищі настала довгоочікувана тиша.

До початку війни ми жили в Новгородському разом із чоловіком та мамою, вона померла у 2018 році.

Не хочеться згадувати, як снаряди літали, як гриміли вибухи, автоматні черги. Було дуже страшно, ми ховалися у підвали. Снаряди літали над будинками ночами, спати було неможливо. Як снаряд розривається - такий гуркіт і струс, що з дивана злітаєш. Чи не передати, як було страшно.

Трубопроводи у нас часто перебивали, з газом та водою було дуже погано, особливо влітку, у спеку без води. Ми дуже боялися за своє життя, і за дітей. Коли починається бомбардування, це така розгубленість і страх, що сідаєш на диван і молишся Богові. Бо якщо у підвал сховаєшся, а будинок завалиться, то не знайдуть.

Дякую Рінату Ахметову, дай Боже йому здоров'я, нам видавали від нього допомогу, і допомога була суттєва.

Наразі ми з чоловіком живемо у дітей у Києві. А так хочеться, щоби закінчилася війна, приїхати спокійно додому, сидіти у своїй квартирі, у своєму селищі, щоб було тихо і ніяких пострілів і вибухів.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новгородське (нині Нью-Йорк) 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій