Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Дмитрівна Бузанова

«Високий паркан врятував нас від російських військових»

переглядів: 202

Окупація Бучі стала справжнім випробуванням для Вікторії Дмитрівни та її маленького сина

Про початок російського вторгнення я дізналась вдома, в Бучі. Мою сім’ю шокувало те, що ми були в центрі подій: нашими вулицями їхали ворожі танки, було чути перестрілки. Нас врятував високий паркан навколо нашого будинку, який не дозволив російським військовим і їхнім танкам заїхати у наше подвір’я, як це було на інших вулицях.

Ми ховались з двомісячним сином у старому погребі, який міг обвалитись у будь-який час. Щоб знайти дитячу суміш, я під обстрілами бігала в супермаркети, але всі вони були обкрадені.

Я боялась, що мене вб'ють по дорозі додому, тому несла знайдені памперси над головою, щоб військові бачили, що на мене вдома чекає дитина.

Мій чоловік бачив, як над нашим будинком збили ворожий літак, а ще за шістсот метрів впав снаряд біля колії.

У нас не було інтернету, і ми від випадкових людей дізнавались, що відбувається. Газу й світла в будинку не було, тому ми обігрівалися ковдрами. Готувати їжу та гріти воду дитині доводилось вдень на вогнищі.

Наш маленький синочок весь час плакав: хотів тепла, їжі та спокою. Він не бачив сонечка, адже всі вікна в будинку були заставлені шафами та іншими меблями.

Єдиний приємний момент за весь час боїв у Бучі був восьмого березня: сусід подарував мені тюльпани.

Коли ми виїжджали з Бучі, то ретельно готувались. Я взяла речі, які здаватимуться смішними - це тампони, які можна втискати в рани від куль.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна харчування дітей діти їжа 2022 окупація Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій