Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Стефієнко

"Відвезли до військового комісаріату, пізніше його знайшли мертвим"

переглядів: 170

32-річного Дмитра Стефієнка російські солдати вбили 26 березня 2022 року в Бучі. Дмитра окупанти поранили на вулиці Садовій, а його тіло знайшли на вулиці Яблунській в автомобілі біля Ірпінсько-Бучанського військового комісаріату.

Відвезли до військового комісаріату, пізніше його знайшли мертвим

26 березня Дмитро сказав матері, що піде до друга, а також провідає доньку.

«Ми його просили нікуди не йти, відчували щось лихе. Тоді ми бачили Діму востаннє. Через кілька днів прийшов його друг Владислав і розповів, що Дмитра поранили російські військові, а він утік… Друг не знав, що з ним», – розповіла дружина брата Дмитра Анна.

Владислав і Дмитро йшли вдвох неподалік залізничної дороги, що на вулиці Садовій, коли їх побачили російські військові. Вони наказали стояти. Владислав злякався і замешкався. Діма заступив друга собою. За цей час товариш встиг втекти. Дмитра завантажили в машину і відвезли до військового комісаріату, де пізніше його знайшли мертвим.

Дмитра пригадують добрим і люблячим сином, братом та батьком. Він працював оператором навантажувача – завантажував та розвантажував фури на підприємствах. Дуже любив проводити час зі своїм племінником, сином Анни. Частенько ходив у ліс по гриби.

«Як і мій брат Віктор Лук'яненко, Дмитро був спокійним, завжди всім безвідмовно допомагав. Обох наших рідних ми знайшли у братській могилі на території храму Андрія Первозванного. 9 квітня – Дмитра, а за кілька днів Віктора», – каже Анна.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Буча 2022 Текст Історії мирних чоловіки поранені обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій