Серце 81-річної Музи Мухіної зупинилося у Маріуполі. Вона померла у другій половині березня 2022 року у Лівобережному районі. За близько два тижні до цього, 2 березня, внаслідок російських обстрілів загинула її донька Олена Лисенко.

Відчуваю велику провину, що не змогла зберегти її

«Маму вбило вибуховою хвилею і шматками скла. Бабуся Муза пережила великий стрес. У будинку було холодно, вибило вікна. Сусіди закрили їх покривалами, а мене з дітьми відвезли до бомбосховища. Мій тато їздив на велосипеді до бабусі, коли міг, адже тривали сильні обстріли. 20 березня він прийшов до неї, а бабуся померла. Відчуваю велику провину, що не змогла зберегти її», – розповіла онука Аліна.

Муза Мухіна народилася 4 листопада 1940 року у Росії. Згодом переїхала в Україну, до Маріуполя. Працювала кухаркою, опісля – на пивоварні.

«Вона дуже любила готувати, поратися на городі. Завжди прагнула допомогти мені з моїми дітьми, почитати молодшій казки. Жалкую, що так мало казала, що люблю її. Ми з доньками потім знову ледь не загинули, але вірю, що нас врятували мої близькі, які зараз на небі… Дуже шкода, що зараз онуки ростуть без бабусь. Завжди, коли йшла додому і бачила світло у віконці, думала: які ж ми щасливі, що у теплому домі чекають близькі. Тепер ні близьких, ні світла, ні дому. Я дуже сумую за ними», – сказала Аліна.

Олену та Музу спершу поховали у дворі, а потім – на кладовищі. Дотепер рідні не можуть отримати свідоцтва про їхню смерть.

«Кажуть, немає бланків, чекайте», – розповіла Аліна.

У Музи Мухіної залишилися онука та правнучки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.