51-річна Олена Лисенко загинула 2 березня 2022 року внаслідок російських обстрілів приватного сектору Лівобережного району Маріуполя.

Її вбило вибуховою хвилею і шматками скла

«Ми хотіли вийти через двір до підвалу. Старша донька з мамою були вже біля дверей, ми спускалися до них. І тут мама зупинила нас, мабуть, щось відчувала. Сказала доньці підніматись по сходах на другий поверх. Як тільки вона порівнялася з нами, пролунав вибух. Коли я глянула зі сходів, то побачила, що мама лежить мертва... Її вбило вибуховою хвилею і шматками скла. Через два тижні померла і наша бабуся», – розповіла Аліна, донька загиблої.

Олена Лисенко народилася у Росії. Коли навчалася у третьому класі, переїхала з родиною в Україну, оселилися в Маріуполі. Олена була соціальною працівницею, допомагала одиноким і людям похилого віку.

«Мама була дуже відповідальною і доброю. Вона виховувала мене разом із бабусею і дідусем. Дуже любила. Робила все для мене і нашої сім'ї. Ми були, як подружки. На роботі всі маму поважали... Ми з доньками потім знову ледь не загинули, але вірю, що нас врятували мої близькі, які зараз на небі… Так шкода, що зараз онуки ростуть без бабусь. Завжди, коли йшла додому і бачила світло у віконці, думала: які ж ми щасливі, що у теплому домі чекають близькі. Тепер ні близьких, ні світла, ні дому. Я дуже сумую за ними», – сказала Аліна.

Вона додала, що її маму і бабусю спершу поховали у дворі, а потім – на кладовищі. Дотепер рідні не можуть отримати свідоцтва про їхню смерть.

«Кажуть, немає бланків, чекайте», – розповіла Аліна.

В Олени Лисенко залишилися донька, онуки, зять.

Історія з instagram каналу Victims of russia.