Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Федорівна Хоменко

«Увесь 2015 рік ми просиділи в підвалах без води й без світла»

переглядів: 511

У Новотошківському знають не з чуток, що таке обстріли та як можна рік прожити в підвалі завдяки одній маленькій газовій печі.

Я зрозуміла, що війна, коли до мене діти з Луганська приїхали та привезли своїх друзів. Вони жили десь у центрі, під обстрілами, і діти їх так врятували.

Я живу у своєму будинку з 1968 року. Зараз з нами живе свекруха, бо в неї житло розбите й не відремонтоване. Мій будинок, звичайно, теж постраждав. Ми покрили тільки шиферну покрівлю, а осколки летять...

Увесь 2015 рік ми просиділи в підвалах без води та без світла – узагалі без нічого. У мене була газова пічка на шість фільтрів, ось на ній і готували. Хоча хліб і деякі продукти привозили навіть під обстрілами. Холодно, звичайно, але що зробиш.

Поруч із нами «Град» вистрілив, метрах десь у десяти від будинку, і влучив у сусідній двір. Так там і хвіртку залізну вибило, і Бог знає що.

Увесь 2015 рік ми просиділи в підвалах без води й без світла

У нас тут щодня досі шумить. Звикли вже, хоча все одно страшно. Ой, як я хотіла б забути всі ці сім років!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Новотошківське 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 2015 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій