Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оля Колле

«Важливим є мир між народами»

переглядів: 1158

Мир між людьми дуже важливий. Це як взаєморозуміння між друзями. Якщо цього не буде, то і дружба зникне.

Зараз тривають воєнні дії в Донецьку та Донецькій області. Наша сім'я була змушена виїхати з Донецька 2014 року. Тоді я закінчила третій клас і мала перейти в четвертий, але ми поїхали в Харківську область, у Балаклею.

Я поміняла школу. Зазвичай, за розповідями знайомих, я чую, що їм важко знаходити спільну мову. Ну, а мені було дуже легко, тому що відразу почала з ними говорити. Вони постійно щось запитували, я постійно відповідала на ці запитання. Це тривало упродовж року.

2015 року ми переїхали до Краматорська. Я знову поміняла школу. Цього разу зі мною спілкувалися не всі, а без спілкування мені не дуже добре живеться. Тому такий бар'єр заважав у навчанні. Мені не подобалося в тій школі. За той час, що я вчилася в ній, ми поміняли два місця проживання.

Зараз я вчуся в Краматорській українській гімназії. Мені там подобається вчитися. У мене з'явилися друзі, з якими я часто спілкуюся. Сподіваюся, я буду вчитися в гімназії до одинадцятого класу.

За час воєнних дій дуже багато чого змінилося і в моєму характері, і в стилі спілкування.

Мир між народами, як я вже казала, важливий, і якщо зникає взаєморозуміння, то у кращому разі товариші перестануть спілкуватися, а в гіршому між ними буде ворожнеча. Так і між країнами. І це дуже погано.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2015 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій