Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тамара Васильєва

«У зв’язку з воєнним станом у нас тут дуже важко з ліками»

переглядів: 1138

У чотири роки моя онучка Надя почала різко набирати вагу. І в мене, і в дочки проблеми зі щитоподібною залозою. Ми перевірили онучку. З’ясувалося, що від матері Надя успадкувала рідкісне генетичне захворювання. Моя дочка Світлана – інвалід, її зріст ледве сягає півтора метра. У Наді ситуація ще гірша.

Цього року ми лягли на обстеження – й аналізи показали, що гормон росту перестав виділятися зовсім. Якщо терміново не почати лікування, дитина зовсім перестане рости. Колоти гормон треба, поки не зачинилися зони росту. Але у зв’язку з воєнним станом у нас тут дуже важко з ліками. Необхідного нам препарату в Макіївці годі й шукати. Та й купити його нема за що, потрібні десятки тисяч гривень.

Звернулися до Штабу Ріната Ахметова й отримали необхідні препарати на три місяці. За пів року Надя витягнулася на три сантиметри, до 123 см. Прогнози лікарів обнадійливі. Якщо продовжувати лікування цим препаратом, то Надя може дорости й до 150 см.

Тамара Васильева,  Макеевка

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макіївка 2016 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій