Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Аліна

«У нашу квартиру влучив снаряд»

переглядів: 1060

Мене звуть Аліна, я з Луганська. На щастя, я не встигла застати бойові дії, але сирена на п'ять хвилин із дощем і прострелена квартира мене зачепили. Може, на словах це звучить не так страшно, але в житті це стрьомно.

З Луганська я поїхала 2014 року. Я з мамою поїхала на два тижні в Київ до брата, і це затягнулося на п'ять років.

2016 року взимку нам зателефонувала сусідка і сказала, що в нашу квартиру влучив снаряд. Обличчя мами в цей момент я ніколи не забуду. Сумні очі, сльоза на щоці й телефон біля вуха.

2016 року повернулися і побачили дірки в стелі, розбите скло, розбиту шафу. Склали всі речі, які були, спустошили квартиру і поїхали назавжди. Тепер там живуть інші люди.

Тема есе «Мир». Слово мир – уже звучить красиво, а скільки можна про нього написати… Буду писати за пунктами, так буде зрозуміліше, до чого я веду.

1. Сім'я.

Коли є любляча сім'я, ти вже щасливий. Йти з роботи, зі школи й розуміти, що вдома тебе чекають із нетерпінням, незабутні почуття. Бальзам на душу.

2. Друзі.

Завжди думала, що у мене багато друзів. У садку з усіма спілкувалася, у школі з усіма спілкувалася, але я почала помічати, що в потрібні моменти вони кудись зникали, а потім знову з'являлися. Хіба це друзі?

Була у мене найкраща подруга. Вона народилася на день пізніше за мене, і з самого дитинства ми дуже міцно дружили. Коли почалася війна, і ми роз'їхалися по різних містах, ми не так багато спілкувалися.

2017 року я вирішила поцікавитися, чи все з нею гаразд, але у відповідь я отримала: «Я зайнята. У мене немає часу». У мене був ступор. Я не відразу зрозуміла, що сталося. І відтоді ми тільки вітаємо одне одного з днем народження.

До чого я веду. Не потрібно мати багато друзів. Ти можеш мати багато друзів, але згодом вони кудись діваються. Звичайно, я не кажу, що так завжди. Але і таке теж буває. Краще мати пару друзів, але ти будеш впевнений, що вони з тобою назавжди.

3. Улюблена справа.

Мати улюблену справу дуже важливо. Я не думаю, що люди, які працюють на тій роботі, яку вони не люблять, будуть задоволені. Я можу цілком сказати, що ці люди нещасливі. Улюблена справа мотивує, дає тобі енергію жити й радіти.

Жити у мирі дуже важливо. Але якби не було всього цього (війни), я б не була такою сильною. Про мир можна писати багато, але найважливіше – це сім'я, друзі, улюблена справа.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ 2014 2016 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій