Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Валерія Едуардівна Шкребітько

«В мене була «тривожна валізка» про всяк випадок»

переглядів: 153

Дівчина дивом покинула Маріуполь за надією, що все буде добре з нею та її родиною

24 лютого 2022 року взагалі був звичайний день, але о п'ятій ранку мені зателефонували друзі і сказали, що почалася війна. Мовляв, збирайся, щоб у тебе була «тривожна валізка» про всяк випадок. Звичайно, на роботу я не пішла. Потім розпочалися обстріли, все було спонтанно й неочікувано. Спочатку бої точилися на околицях, а вже коли по місту в березні стріляли, в торгові центри попали. Тоді було страшніше. Ми з татом, мамою та братом сиділи в підвалах і не знали, що буде далі.

Вирішили виїжджати. Нас вивезли нас до Володарського (нині це Нікольське) й сказали, що звідти їдуть автобуси до Запоріжжя. Але це була провокація, насправді, ми не знали, куди їдемо. Це було вночі, їхали полями, не бачили, де перебуваємо. Але потім дісталися Запоріжжя врешті-решт.

Поки що хочу бути тут, далі їхати не хочеться. Якщо їхати на Захід, там уже все не таке рідне. Роботу поки що знайти складно, тут багато підробітків, а хочеться на постійну роботу.

У мене багато друзів, які теж із Маріуполя, ми з ними спілкуємося. Коли ми виїжджали, я на зв’язок із усіма повиходила, дізналася, що з ними все добре. 

Я вважаю, що війна швидко не закінчиться. Звичайно, я вірю в наших військових, але якщо дивитися на цю ситуацію реально, війна буде ще довго. Рік чи два. 

Я бачу майбутнє без війни в мирній країні.

З моїми рідними та близькими все добре. Головне – щоб більше ніхто не бачив цього жахіття, яке скоює країна-агресор.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій