Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ярослав

«У Донецьку в наш район прилітали великокаліберні патрони»

переглядів: 729

Смутно пам'ятаю перший день війни. Швидше за все, я перебував тоді в центрі Донецька. Я вчився в університеті, потім гуляв містом. Через пару днів, після початку бойових дій в аеропорті в наш район прилітали великокаліберні патрони, які могли і вікно розбити. Кілька днів ми просиділи вдома, а потім поїхали до Авдіївки. По-моєму, відтоді я туди не повертався, тільки батьки.

Спочатку ми втекли в будинок в селі в Сумській області, який нам дістався від прадідусів. Ми прожили кілька місяців там, і я поїхав до Києва на навчання. Батьки кілька місяців ще там залишалися, а потім теж знайшли роботу у великому місті й переїхали туди.

Повертатися до Донецька я не бачу сенсу, тому що навіть якщо там буде безпечно, то медицини, кафе, магазинів, доступності різних речей не буде. Я не бачу сенсу в поверненні, хоч у мене там є своя квартира. Можливість користуватися благами цивілізації важливіше, ніж просто своє житло.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 Текст Історії мирних молодь 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення освіта внутрішньо переміщені особи обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій