Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віра Миколаївна Якуменко

«У Донецьку квартиру двічі бомбили, в пух та прах»

переглядів: 441

Коли почалася війна у Донецьку, не було води, газу та світла, магазини не працювали. Люди важко виживали, повертаючись до первісних умов життя, збирали дрова і готували їжу на багатті. Вдалині від будинку Віри Миколаївни стояли гради і всі вікна тремтіли, будинок хитався, а люди бігли до бомбосховища. Жінка розповідає, як бомбили її квартиру – «Всі вікна повилітали і лоджія, уламки у квартирі всі були – було моторошне видовище. Не встигла нові вікна поставити – знову приліт». Її онук злякався, коли дорогою потрапив під обстріл, було багато людей і стріляли. По селищу їздили танки, були жертви та зруйновані будинки, особливо постраждав приватний сектор, деякі будинки повністю згоріли. Віра Миколаївна мріє, щоб закінчилася війна і була можливість поїхати до дітей, яких вона давно не бачила.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2021 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери діти 2014 2015 переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло робота літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи обстріли Донецька розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій