Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Зоя Щербініна

"Україна обов’язково має перемогти - правда на нашому боці…"

переглядів: 112

До вторгнення інженер-будівельник та поетеса Зоя Щербініна жила активним творчим життям. Постійна учасниця письменницько-музичних заходів «Поетична шафа» та керівниця літературної студії «Блокнот», що діє на базі Центральної бібліотеки ім. Лесі Українки у Херсоні. На початку повномасштабного вторгнення та після окупації Херсону Зоя постійно ходили на мітинги та попри страх, що «за нею прийдуть», готувалася зустрічати ЗСУ. До звільнення не змогла лишатися в місті. Виїхала влітку 2022 року у Черкаси.

Тепер має свій власний «фонд повернення до Херсону» - так жартівливо називає свою копілку із заощадженнями. І точно знає, що повернеться до рідного міста. Коли обстріли припиняться, Херсон треба буде відбудовувати. Ось тоді інженерка-будівельниця з поетичним хистом буде дуже потрібна рідному місту….

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2022 2023 Відео Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій