Савченко Ганна, 8 клас
Коробочкинський ліцей Чкаловської селищної ради Чугуївського району Харківської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Панова Ніна Петрівна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Я пишаюся, що народилася українкою і живу в Україні. Українці – чесні, добрі люди. Я пишаюся тим, що я українка. Українці незламні й сильні духом. Належати до такої нації – це щастя.

Зараз моя країна переживає дуже тяжкі часи. Я розумію, що важко усім: моїй мамі, бо нас у сім’ї багато і кожен потребує її уваги, моїм односельцям, бо майже кожна хата в нашому селі постраждала від ворожих обстрілів, моїм братам і сестрам, які зараз обирають свій життєвий шлях, а війна для цього – не найкращий час. Інколи мене охоплює жах, особливо, коли я чую , як десь зовсім поруч вибухає щось з величезною силою, але я знаю, що у мене є мої близькі рідні люди, які ніколи не покинуть мене, допоможуть. Тому і я намагаюсь бути сильною, бути суперсильною. Я бачу, що всі, хто оточує мене, вірять у те, що Україна переможе, що будуть кращі часи.

Українці - дуже сильні духом люди, але і таким людям необхідна підтримка особливо в цей час. Підтримати один одного - це не важко, просто треба звертати увагу на людей, які навколо тебе, не бути байдужим, а всі разом – ми непереможні!

Часто люди кажуть, що настрій підтримує саму людину. Це правда. Нас ніхто не переможе, адже ми оптимісти. Наша незламність полягає в тому, що ми любимо свою країну та свободу так, як не любить ніхто інший. Я вірю, що українці - могутній народ, а оскільки я українка, то також знайду сили , щоб подолати всі негаразди.

Україна завжди боролась за свободу та справедливість. У найтяжчі часи нашої історії ми були разом. І це найсильніша зброя проти ворога.

Чим я можу допомогти зараз нашим безстрашним воїнам, які б’ють ворога на передовій?

По-перше, це не втрачати віри в перемогу.

А ще я роблю малюнки для наших захисників. Наприклад, в мене була листівка, присвячена Збройним силам України. Я там намалювала на синьо-жовтому тлі прапора України соняшник та калину - символи України. А всередині я написала вірш, який придумала сама:

Щастя, радості бажаю вам,
Хай захищає Бог!
А вороги нехай поляжуть ниць,
І славу отримаєте ви.
Слава Збройним силам України!
Ви найкращі на землі!
Ми переможемо.
Слава Україні!!!