Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Шибалов

«Українці зі всієї країни перейнялися глибокою емпатією до нашого регіону»

переглядів: 663

Із початком війни я не виїхав з Донецька, а став допомагати нужденним у команді волонтерів «Відповідальні громадяни». За два з половиною роки роботи ми забезпечили тисячі людей продуктами харчування, медикаментами, одягом, взуттям і паливом. Насамперед ми евакуйовували людей. Трохи пізніше стали виїжджати в населені пункти на лінії зіткнення, такі як Опитне, Водяне, Тоненьке, Старогнатівка, Первомайське, Кримське, Золоте, де велися активні бойові дії, але залишилися мирні жителі.

Ми зробили підтримку цих людей своєю основною метою.

Крім того, ми регулярно допомагали жителям селищ уздовж лінії розмежування та переселенцям. Постачали їх ліками, засобами гігієни й дезінфекції, одягом, взуттям, паливом для генераторів і багато чим іншим.

Перші три наші поїздки ми профінансували самі. Я і мій брат Женя зняли цілковито всі гроші зі своїх банківських карток. А потім написали пост-прохання у Facebook... – і понеслася.

Нам почали перераховувати гроші, а ми – закуповувати необхідне. Створили групу, і люди вже самі почали телефонувати та пропонувати свою допомогу. Українці зі всієї країни перейнялися глибокою емпатією до нашого регіону. Так що проблем із фінансуванням тоді не було. Потім приєдналися міжнародні організації, а також благодійний фонд Ріната Ахметова.

Українці зі всієї країни перейнялися глибокою емпатією до нашого регіону

Напочатку 2016-го я був «депортований» із Донецька. Коли перебрався до столиці України, захопився музикою, а саме грою на джембі – африканському барабані. Коли згуртував навколо себе творчих людей, я створив організацію, яка займається музичною терапією з особливими дітьми.

Українці зі всієї країни перейнялися глибокою емпатією до нашого регіону

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Донецьк 2014 2016 Текст Історії мирних чоловіки переїзд втрата роботи робота обстріли Донецька
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій