Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Федорівна Чередниченко

«У онуків був намет, і ми до вересня залишалися в лісі»

переглядів: 522

Ми поїхали з Мар'їнки, коли почали бомбити. Це було ввечері 11 липня 2014 року. Страшно. Адже ми не знали, куди бігти і що робити.

Спочатку поїхали в бік Маріуполя, діти були у відпустці на морі. Куди нам їхати? Доїхали до села Богоявленка і там зупинилися в посадці. У онуків був намет, і ми до вересня залишалися в лісі. А коли почалися дощі і стало холодно, ми почали шукати, де жити.

Внучка поїхала спочатку до Києва, потім до Дніпра. А ми залишилися в посадці, в Богоявленці знайшли будинок. Будинок був старий, добре, що вода була у дворі.

Ми жили в Богоявленці до листопада 2020 року. Вдома була "червона зона", не можна було вибратися. Наш будинок постраждав. Був пошкоджений дах, вилетіли вікна, двері. Ми більше не могли сидіти в Богоявленці, а вдома тривали обстріли. Ми повернулися, але досі немає такого дня, щоб не стріляли. Це кошмар.

У онуків був намет, і ми до вересня залишалися в лісі

Хочеться, щоб все припинилося, щоб не чути стрілянину. Шкода дітей, які живуть у війні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Мар'їнка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло Обстріли Мар'їнки
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій