Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Григорівна Білай

«У сина згоріла квартира з усіма речами, він встиг взяти лише ковдру»

переглядів: 152

Мені 62 роки. Я з чоловіком, донькою, сином, його дружиною і двома дітьми мешкала в Маріуполі. 

Про початок війни дізналася на роботі. Усіх співробітників розпустили. Коли я йшла додому, помітила, що на вулицях багато людей. Біля банкоматів і магазинів утворилися великі черги. 

У нашій квартирі було холодно через те, що вилетіли вікна після влучання трьох снарядів у будинок. Газ і воду вимкнули. Ми ходили по воду до джерел. 

Готували їсти на вулиці під обстрілами – були загиблі. На наших очах загинули знайомі. 

23 березня ми виїхали через Бердянськ і Василівку до Запоріжжя, а звідти – у Хмельницький. У сина згоріла квартира разом з усіма речами. Він встиг взяти лише ковдру. Добре, що всі живі залишилися. 

Мій син – директор Маріупольського коледжу. Тільки-но він приїхав у Хмельницький, одразу відновив роботу навчального закладу, нарахував зарплату викладачам і стипендію студентам. Я продовжую працювати на обласний пенсійний фонд. Мені прислали комп’ютер з відповідною програмою. 

Сподіваємося, що навесні війна закінчиться. Дуже хочемо повернутися в Маріуполь.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій