Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Маріанна Дедеш-Свергуненко

"Я була на своїй землі, а таке відчуття, що я там чужа"

переглядів: 80

Маріанна жила на Слобідці, поблизу моря. 26 лютого 2022 року до неї приїхали друзі з Сартани, адже тоді це селище вже обстріляли. Виживали разом. 

"Було страшно. Літаки, авіабомби. Стався прильот у сусідній будинок. Дирка в кровлі. Коли дізналися про можливість виїзду, поїхали. Пройшли понад 20 блокпостів, де нас обшукували.

Я проходила фільтрацію у Новоазовську. Це жах і страх. З 4-30 ранку ми простояли просто неба до 11-00 години. Потім нас провели в будівлю, де ми заповнювали анкети. Далі перевіряли телефони, а потім - відбитки пальців, фото в різних ракурсах, як нападників фотографували. У знайомої дівчини з Маріуполя знайшли в телефоні фото, де вона в Києві на Майдані стоїть з нашим прапором. Їй пред'явили, що вона терорист і приїхала їх вбивати. Дівчині стало погано. 

Всі співробітники були з Горлівки, зі зброєю. Коли ми стояли на вулиці, пролітали 2 чи 3 винищувачі. Було страшно. У мене почалася паніка, сльози і мене трусило від страху", - розповіла жителька Маріуполя Маріанна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Відео Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло перший день війни Обстріли Маріуполя Біженці окупація фільтрація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій