Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Кирило і Олена Міщенко

«У нас була тільки одна думка – вибігти цілими»

переглядів: 1280

Кирило Міщенко, 12 років:

У нас була тільки одна думка – вибігти цілими

Це було два роки тому. Я займався в спортзалі ще з двома хлопчиками. Раптом почався обстріл. Ми були б поранені, якби не сітка. Вона скло не пропустила.

Ми всі в паніці. У нас була лише одна думка – вибігти звідси цілими. Ми вибігли, і тут снаряд влучає на подвір’я. І ми, кілька хлопчиків, затулили голову. Від стінки зрикошетило мені в спину. Я не розумів, що сталося, тому що був шок. Відчував, ніби якась велика палиця вдарила.

Ми пішли, розмовляли. І тут я відчув щось мокре. Помацав, а там кров. Наш тренер подивився, сказав, що це, може бути, осколок від скла.

Мама Олена Міщенко:

У нас була тільки одна думка – вибігти цілими

Коли стріляли – це секундна справа була. Це все моментально сталося. Коли я прийшла додому, обстрілів уже не було. Коли сина зустріла, уже було тихо.

Я йшла до школи. Син закричав: «Мамо!» Я підійшла, одразу стала дивитися, у якому стані дитина. Живий, начебто на своїх ногах і очі цілі. Він каже: «Мамо, у мене поранення». Я особливо цьому значення не надала, тому що хотіла швидше його додому забрати.

У нас була тільки одна думка – вибігти цілими

Крові не було видно, тому що він курточку надів. Коли поранення отримав, він був у футболці. Зверху надів курточку – і крові не видно було. Коли прийшли додому, тоді тільки побачили... Він футболку зняв. На футболці розрив. Син блідий і у стані шоку. Те, що він живий, була радість, звичайно.

Я дуже вдячна за підтримку, за допомогу. Дуже допомогли. Я не знаю просто, як би ми без цієї допомоги... І ця поїздка в Слов’янськ. Я дуже вдячна. Вивезли, 21 день ми були там, тихо, спокійно. Лікування було, фізичні вправи. Дуже допомогли нам.

У нас була тільки одна думка – вибігти цілими

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2016 Відео Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій