Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Надія Миколаївна Бритік

«У нас будинок розбитий, у дітей житло згоріло після обстрілів»

переглядів: 50

Надія Миколаївна втратила дім. Постраждала вся її родина: зять поранений, хати у доньки та сина згоріли

Мені 65 років, я з міста Попасна, у мене двоє дорослих дітей - донька та син.

Рано-вранці 24 лютого мені зателефонував онук із Жовтих Вод і сказав: «Збирайтесь, бомблять Україну». В паніці я не знала, що робити, щось вкинула у сумку та в бомбосховище побігла. Місяць ми там прожили. Не було світла, води, газу. Але ми мали свою криницю.

У 2014 році не було так страшно. Ми півтора місяці тоді у підвалі просиділи, але не тікали. Цього разу все кругом вибухало, горіло. Наш дім розбомбило, у дітей домівки згоріли. Зятя поранило. Ми були у цілковитому шоці, нам довелось тікати.

Коли виїжджали, нам машину пошкодило. Впав «Град» – вибило бокове скло, вм’ятини з’явились. Ми вікно целофаном обмотали і їхали. Зараз вже обжилися в чужій квартирі у Жовтих Водах. Тяжко, звичайно. Тримаємось на пігулках, бо здоров’я після таких потрясінь значно постраждало.

Ми вдячні людям, які нас прийняли і допомагали нам. На старості років я стала безхатченком. І ніхто не знає, що буде далі. Звісно, хочеться жити. Хай буде так, аби не стало гірше.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Попасна 2014 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій