Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Михайлович Вінніков

«У найтяжчі моменти мене рятував маленький молитовник моєї матері»

переглядів: 192

Олександр виїхав з-під обстрілів у столицю і тут ще раз переконався, які ж українці неймовірні. 

Коли почалась війна, а наші міста стали справжнім полем бою, я вимушений був змінити місце проживання і переїхати до Києва. Там, де я мешкав раніше, не вистачало продуктів харчування й елементарних побутових речей. 

Дуже страшно було переживати постійні бомбардування та обстріли. Та найстрашніше – бачити, як на твоїх очах гинуть люди. Все, що рятувало мене у перші дні війни, – це маленький молитовник моєї матері. Завдяки ньому я залишився живим.

Нам дуже не вистачало банальних продуктів та води. У нас не було навіть хліба. Від обстрілів бігали у тому, в чому були.

Наші українці неймовірні! Знаходились волонтери, які за можливості допомагали їжею, одягом, взуттям, засобами індивідуальної гігієни і надавали психологічну підтримку. Щойно я прибув до Києва - незнайома дівчина принесла мені картоплю, хліб і воду. Це була найсмачніша і найтепліша їжа, бо стільки турботи й любові я давно не відчував. 

Наразі ми - переселенці, війна роз’єднала нашу родину, живемо далеко один від одного: я з братом мешкаю у Києві, а сестра – в Чернігівській області.

Я – безробітний, хоча до війни працював менеджером з клієнтського сервісу в дуже відомій французькій косметичній компанії. Зараз - в активному пошуку роботи, готовий навіть змінити професію.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна непродовольчі товари робота внутрішньо переміщені особи їжа розлука з близькими 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій